UNIEKE BRANDBEWAKING MET DE BESTE DETECTIEPRESTATIES:

Glasvezeldetectie voor bewaking van tunnels, parkeergarages en metro's

Hoe wordt een glasvezelkabel gebruikt voor temperatuurbewaking?

Gedistribueerde temperatuurdetectie maakt gebruik van een enkele glasvezelkabel als lineaire temperatuursensor in combinatie met een fysiek effect dat "Raman-terugverstrooiing" wordt genoemd.
Door gereflecteerd laserlicht te analyseren dat in de vezel wordt uitgezonden door een lineaire warmtedetectie (LHD) ondervragingseenheid, biedt deze technologie duizenden temperatuurmetingen.
Temperatuurgebeurtenissen kunnen tot zelfs op minder dan 1 meter nauwkeurig worden gelokaliseerd.
 

Wat maakt glasvezeldetectie tot een voordelige methode voor branddetectie?

De glasvezelkabel is een volledig passieve lineaire sensor die eenvoudig kan worden geïnstalleerd in een tunnel of andere belangrijke infrastructuur zoals parkeergarages of metrostations.
Glasvezel LHD is de perfecte oplossing als het gaat om grote infrastructuren waar spotsensoren technisch noch commercieel geschikt zijn.
De glasvezelkabel is ook immuun voor stof, vuil, trillingen of elektrische / magnetische velden.
 

Wat zijn enkele voordelen op het gebied van glasvezeldetectie voor tunnels, parkeergarages en spoor?

Glasvezeldetectie biedt grote voordelen bij het bewaken van lange activa en infrastructuren, omdat het kosteneffectief is en weinig installatie-inspanning vereist.
Het systeem kan over het geheel genomen werken zonder stroomvoorziening of communicatie-installatiepunten route, en het volledige activum kan worden bewaakt door een enkel apparaat dat is geïnstalleerd in een centrale locatie.
De glasvezelkabel is een volledig passieve lineaire sensor die eenvoudig kan worden geïnstalleerd in een tunnel of andere belangrijke infrastructuur zoals parkeergarages of metrostations. Glasvezel LHD is de perfecte oplossing als het gaat om grote infrastructuren waar spotsensoren technisch noch commercieel geschikt zijn.
De glasvezelkabel is ook immuun voor stof, vuil, trillingen of elektrische / magnetische velden.
De op glasvezel gebaseerde LHD heeft meerdere voordelen in vergelijking met conventionele branddetectiesystemen of niet-glasvezel LHD.
Een enkele passieve vezel dekt een bereik tot 10 km, terwijl traditionele oplossingen veel sensoren en individuele systemen nodig zouden hebben.
Het hoge bemonsteringsinterval is minder dan één meter, waardoor in een noodsituatie snel tegenmaatregelen kunnen worden genomen.
Vanwege het lage laservermogen is de LHD van AP Sensing zeer geschikt voor gevaarlijke omgevingen zoals die in chemische fabrieken, opslagfaciliteiten voor kolen, transportbanden voor mijnbouw of andere faciliteiten die ATEX / IECEx-certificering vereisen.
Het is eenvoudig te integreren in bestaande branddetectiesystemen en kan worden gebruikt als alternatief voor of als aanvulling op bestaande branddetectiesystemen.
LHD maakt vroegtijdige identificatie van de snelheid van warmtestijging mogelijk en detecteert daarom warmteafwijkingen eerder dan andere technologieën, met discrete triggerpoints bij een hogere temperatuur.
Op basis van temperatuurverschillen maakt ons LHD-systeem onderscheid tussen brand en temperatuurstijgingen als gevolg van seizoensveranderingen.
Dankzij de gedistribueerde glasvezeltechnologie maakt lineaire warmtebewaking een naadloze bewaking en volledige activadekking mogelijk.
 
 

Wat is er uniek aan de oplossing van AP Sensing?

AP Sensing levert een uniek gecodeerd laserlicht dat minder laservermogen verbruikt en daardoor veel robuuster is.
Oplossingen van AP Sensing zijn ontworpen voor industrieel gebruik, zijn onderhoudsvrij en volledig getest met de meest complete set certificeringen op de markt.
 

Wordt er een ander type glasvezeldetectietechnologie gebruikt voor spoorwegmonitoring?

Ja, Distributed Acoustic Sensing-technologie maakt gebruik van glasvezelkabelinfrastructuur langs het spoor om akoestische trillingen te meten en informatie over de positie, snelheid en richting van rijdende treinen in realtime te detecteren en te verstrekken.
De railbewakingsoplossing van AP Sensing zorgt voor trein integriteit en kan TPI-gebeurtenissen (Third Party Interference) detecteren, zoals kabeldiefstal of vallende voorwerpen op de rails.
 

Welke uitdagingen op het gebied van tunnelveiligheid worden aangepakt met vezeloptische lineaire warmtedetectie (LHD)?

Glasvezel LHD is de perfecte oplossing als het gaat om grote infrastructuren waar spotsensoren technisch noch commercieel geschikt zijn.
Enkele voorbeelden van waar ons LHD-systeem in gebruik is, zijn verkeerstunnels, parkeergarages, buskokers en metrostations. 
De sensoren zijn ongevoelig voor trillingen, elektrische / magnetische velden en stof of vuil.
 

Waarom is glasvezeldetectie een belangrijke investering in uw infrastructuur?

Glasvezeldetectie biedt een zeer betrouwbare en onderhoudsvrije investering.
Het biedt 24/7 nauwkeurige temperatuur- en locatiegegevens, met de snelste branddetectie in de branche en het laagste percentage valse alarmen.
In het geval van brand volgt onze technologie nauwkeurig de grootte en richting van een uitbreidende brand, ongeacht de luchtstromen, wat leidt tot een snelle activering van brandbestrijdingsmaatregelen.
 
 
SMARTVISION ™
 
De SmartVision-software van AP Sensing biedt een visueel overzicht van alarmzones, operationele status en realtime temperaturen in één oogopslag, bestuurd door een gebruiksvriendelijke grafische interface (GUI).
Bewaakte activa en faciliteiten worden in kaart gebracht en krijgen een kleurcode om de gemeten temperaturen, alarmzones en brandlocaties weer te geven, evenals de omvang en verspreiding van de brand. Alarmzones kunnen individueel worden gedefinieerd voor flexibele alarmniveaus en -typen. SmartVision integreert naadloos vele sensoren, zoals Distributed Acoustic Sensing (DAS), DTS, CCTV en andere, in één enkel platform.
Met een bewezen staat van dienst en voortdurende innovatie biedt AP Sensing een volledig geïntegreerde end-to-end-oplossing made in Germany.
Ons team werkt samen met u om de juiste combinatie van technologieën te selecteren die aan uw eisen voldoet.
 
 
Fire DetectionInfographic