In bepaalde omstandigheden integreren wij gesproken woord ontruimingssystemen in onze detectiesystemen die voldoen aan NEN2575: 2012. 

Er bestaan verschillende mogelijkheden om een ontruiming van een gebouw snel en ordelijk te laten verlopen.
We hebben gekwalificeerde ingenieurs met ervaring met centrale of gedistribueerde gesproken woord ontruimingssystemen en een breed scala aan luidsprekers, indien nodig volledig geïntegreerd met omroepsystemen.
Voice Alarm Systemen worden over het algemeen gebruikt in gebouwen waar het essentieel is om mensen snel en gemakkelijk te evacueren.

4evac panel

Een gesproken woord ontruimingssysteem kan worden geïnstalleerd in elk van de kantoren, fabrieken, magazijnen, winkels, sportstadions, bioscopen, theaters, scholen en openbare gebouwen.

Het integreert met elk brandalarmsysteem en zorgt ervoor dat alarm- en evacuatieberichten duidelijk en begrijpelijk worden uitgezonden.
Automatisch werken betekent dat het systeem niet afhankelijk is van een operator die het bestuurt, tenzij de brandweerman de leiding neemt.
Elk gesproken woord ontruiming is anders in grootte, stroomvereisten, aantal circuits en operationele vereisten.
Veel fabrikanten bouwen ´op maat gemaakte´ rekken voor gesproken woord ontruiming en bekabeling verbinden alle componenten met elkaar, waarbij gesproken berichten worden opgeslagen op EPROM's (op circuits gemonteerde microchips) om op de gewenste manier te werken, maar het is mogelijk dat ze niet flexibel zijn in het toekomstbestendig maken van operationele wijzigingen voor gebruik in gebouwen.
Ontruimingsalarm installaties worden afhankelijk van de omvang en doelstelling van het gebouw toegepast met een toonsignaal (type B) of gesproken woord (type A).
Voor brandmeldingen hebben wij een derde ontruimingssysteem in ons pakket opgenomen: de B+ brandmelder waarin detectie, effectieve alarmering via een slow-whoop signaal en gesproken mededeling gecombineerd zijn in de rookmelder.

HKE Installatietechniek BV levert digitale gesproken woord ontruimingssystemen met standaard componenten en programmeerbare opties die een oplossing bieden voor nu en de toekomst.
Ook hier wordt elk rack op bestelling gebouwd met de specificaties voor elk project, maar het is opgebouwd uit standaard ´buildingblok´ componenten.
Dit betekent dat het systeem de ultieme flexibiliteit en kwaliteit heeft in termen van apparatuur en prestaties, en volledig voldoet aan NEN2575: 2012.